Вівторок, 16.04.2024, 20:40



КЗ "Запорізька загальноосвітня
школа-інтернат І-ІІІ ступенів №4" ЗОР




Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






МЕНЮ САЙТУ
Сьогодні святкують
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
...
...
...
Пошук
Соціальні мережі
Головна » 2016 » Лютий » 26 » Вшановуємо пам'ять Івана Яковича Франка
13:30
Вшановуємо пам'ять Івана Яковича Франка

У 2016 році українська громада відзначає дві ювілейні дати в біографії однієї з найяскравіших постатей  в українській історії – Івана Яковича Франка. Це 160-річчя з дня народження і 100 років з дня смерті. І хоч  27 серпня і 28 травня ще нескоро, але віддати шану великій людині ніколи не рано.

Саме тому в рамках предметного тижня у комунальному закладі «Запорізька загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів №4» Запорізької обласної ради 24.02.2016 року було проведено свято «Багатогранність творчості Івана Франка», в якому взяли участь учні 6, 8, 9 та 10 класів. Ведучі Острівна Анастасія, Баштаненко Каміл, Іванченко Поліна, Баштаненко Шаміль познайомили присутніх з найцікавішими сторінками життя і творчості Івана Франка. Шестикласники Бєлова Сніжана, Римар Наталя, Ольхова Вікторія, Годлевський Леонід, Хуссін Руслан, Овчаренко Софія  розіграли сценки з життя малого Івася та за казкою «Лисичка і Журавель»,  а старшокласники Буштрук Ілля, Шелухов Влад, Макаренко Катерина порадували прекрасним виразним читанням інтимної та громадянської лірики: «Тричі являлася мені любов», «Чого являєшся мені у сні», уривку з поеми «Мойсей».

Під супровід яскравих слайдів, пісень та відеороликів за творами Великого Каменяра школярі доторкнулись до того, в чиїй особі  українська нація здобула геніального творця універсального значення. Франкові належать класичні зразки творчості в сфері художньої культури (драматургія, поезія, есеїстика), духовного будівництва нації, народознавства, філософії історії і Людини.

Ім'ям Франка позначена боротьба за модернізацію України в новітній історії на європейських цивілізаційних засадах XIX століття, що не втратила актуальності й  у ХХІ столітті. Саме такою основною думкою було пронизане шкільне свято.

Переглядів: 435 | Додав: Lesya | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz