Вівторок, 23.04.2024, 11:34



КЗ "Запорізька загальноосвітня
школа-інтернат І-ІІІ ступенів №4" ЗОР




Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






МЕНЮ САЙТУ
Сьогодні святкують
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
...
...
...
Пошук
Соціальні мережі
Головна » 2016 » Травень » 26 » Вишивальний світ
16:10
Вишивальний світ

           «І на тім рушникові  оживе все знайоме до болю…». Це рядочки із відомої «Пісні про рушник» українського поета Андрія Малишка.

            Рушник донині не втратив свого значення в побуті. І тепер ним прикрашають інтер`єри помешкань, вівтарів та ікон в церквах.  І надалі він залишається атрибутом народних звичаїв та обрядів. 

            25 травня 2016 року у комунальному закладі «Запорізька загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів №4» Запорізької обласної ради під керівництвом завідуючої філіалом №8 Запорізької міської централізованої бібліотечної системи для дорослого населення Руденко Галини Іванівни було проведено захід «Вишивальний світ» до 25-річчя Незалежності України.

            На свято завітало багато почесних гостей. Запорізький композитор Козеровський Володимир Іванович виконував пісні на слова відомих українських поетів О.Олеся та В.Стригалюка.

           Вихованці дитячої музичної школи №5 допомогли відправитись у незвичайну подорож - знайомство з такими музичними інструментами, як: бандура, флейта, гітара.

            Цікавою була виставка рушників народної майстрині Мазнєвої Любові Іванівни, яка неодноразово представляла свої роботи на Всеукраїнських фестивалях вишитих рушників і Міжнародних конкурсах.

           За пізнавальну розповідь про світ вишивального мистецтва Бєлова Сніжана, учениця 6-Б класу, вручила народній майстрині хліб-сіль на вишитім рушнику, як годиться за добрим українським звичаєм.

          Захід «Вшивальний світ» - мандрівка історією нашої країни, знайомство з народними звичаями та традиціями.

         Дякуємо організаторам за чудове свято.

 

Переглядів: 556 | Додав: Lesya | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz