Вівторок, 23.04.2024, 23:19



КЗ "Запорізька загальноосвітня
школа-інтернат І-ІІІ ступенів №4" ЗОР




Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






МЕНЮ САЙТУ
Сьогодні святкують
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
...
...
...
Пошук
Соціальні мережі
Головна » 2015 » Грудень » 21 » Українські вечорниці
12:34
Українські вечорниці

            Здавна існувала у нашого народу чудова традиція – вечорниці. Віддаючи шану минулому, беручи усе найкраще у своє сьогодення, вихованці комунального закладу «Запорізька загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 4» Запорізької обласної ради  вирішили на вечорницях відродити усе найдорожче, що є у нашого народу: його мову, пісню, звичаї, історію…

             Театралізоване свято відбулося 17.12.2015 року. Ожили перед нами вечорниці в ніч на Андрія завдяки майстерній грі на сцені учнів 7-11 класів (Сінцової Н., Полеводи А., Мотовілової Д., Семенюк Т., Дітковської Р., Ганової М., Новікова О., Громихіна Н., Сапліна Д., Баштаненка К., Чаусова І. й Підгородниченка С.)  

            Вражали усіх присутніх в залі своєю акторською майстерністю ініціативні педагоги: Комарова М.В. – господиня, Філоненко С.В. – господар; Зубарева Ю.С. разом зі своєю вихованицею Острівною А. блискуче перевтілились у ролі сварливих кумів, що йшли, сперечалися і натрапили на будинок, в якому мали відбутися вечорниці. А звідти усе і почалося….

              Господиня з дівчатами калиту випікали, гадали на гілках з вишні, на чоботах, щоб дізнатися долю свою. Потім хлопці завітали. Разом відгадували загадки, жартували, гуморески й небилиці розповідали, танцювали та пісень українських народних співали: «Світи, світи місяченьку», «Їхав козам містом», «Зеленеє жито», «По дорозі жук, жук…», «Од Києва до Лубен».

              Свято видалось на славу. Після вечорниць за вечерею учасники заходу посмакували варениками зі сметаною і ділилися своїми враженнями від виступу.

             Берегти і примножувати наші національні традиції та звичаї  – це святий обов’язок кожного українця. Тож пам’ятаймо і зберігаймо!

Переглядів: 454 | Додав: Lesya | Рейтинг: 2.4/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz