Субота, 20.04.2024, 08:41



КЗ "Запорізька загальноосвітня
школа-інтернат І-ІІІ ступенів №4" ЗОР




Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS






МЕНЮ САЙТУ
Сьогодні святкують
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
...
...
...
Пошук
Соціальні мережі
Головна » 2015 » Жовтень » 13 » Козацькому роду – нема переводу!
17:50
Козацькому роду – нема переводу!

13.10.2015 року в КЗ «Запорізька запорізька загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 4» ЗОР проходили заходи, присвячені Святу Покрови

Пресвятої Богородиці, Дню українського козацтва та Дню захисника України:

- виставки малюнків на тему «Воїн – Захисник» для учнів 1-11 класів;

- виставки декоративно-ужиткового мистецтва вихованців гуртків трудового навчання «З відданістю України в серці»;

- спортивно - розважальні змагання для учнів 1-2 класів «Козацькі забави»;

- свято «Козацькому роду – нема переводу!» для учнів 3-11 класів.

          На свято «Козацькому роду – нема переводу!»  було запрошено почесних гостей:

Шпірний І.М. - начальник відділу позашкільної освіти, інтернат них закладів та фінансового забезпечення Департаменту освіти та науки обласної державної адміністрації; отець Володимир – настоятель храму Св. Іоанна Богослова православної церкви; а також Сергієнко С. С. – демобілізований боєць запорізького ОМПБ 37; Тігунов С.М. – доброволець батальйону «Донбас», командир народної самооборони Запорізької області; Грицаєнко І.М., Маслов С.С. та Іщенко О.С. – представники штабу народної самооборони Запорізької області, яких вихованці нашого навчального закладу зустріли з хлібом-сіллю.

             Розпочався захід з виступу отця Володимира, який розповів усім присутнім в залі про історію виникнення Свята Покрови Пресвятої Богородиці.

               А потім ми відправились  у віртуальну мандрівку козацькими стежками. Козацтво України вважало Пресвяту Богородицю своєю покровителькою і заступницею. Тому на Запоріжжі була заснована церква Святої Покрови.

               По-справжньому поринути в минуле і відчути справній дух козацтва допомогли вихованці  секції козацького бойового мистецтва «Спас», продемонструвавши нам прийоми рукопашу та мистецтво володіння зброєю.

               Про козацьке лицарство ми дізналися із запальних пісень «Ми – нащадки козаків» та «Ми – козаки, ми діти України» у виконанні справжніх нащадків козаків - юнаків та дівчат із 5-Б та 8-х класів.

              Сьогодні ми вперше відзначали свято – День захисника України. Саме тому запросили на захід воїнів АТО, які боронять нашу землю, даруючи безхмарне мирне небо.

              Виступив з вітальним словом Сергієнко С. С. – активний учасник бойових дій в Донцькій та Луганській областях. Учні подякували воїнам-захисникам, подаруваши їм квіти та янголів - охоронців, виготовлених власними руками.

               Чудово прочитала «Молитву за Україну» Новосад Катерина, учениця 10-Б класу.

              Завершилось свято виступом хору «Соловейко» з незрівнянною піснею «Заспіваймо пісню за Україну». Співав увесь зал.

                За колосальні емоції від свята  щиро подякував Шпірний І.М. усім учасникам заходу, переконавшись, що «козацькому роду – нема переводу!».

               Потім розпочався Покровський ярмарок «В єдності наша сила», де кожен клас приніс вироби, виготовлені власними руками, солодощі, приготовані вдома з батьками -  і почалась торгівля. Зароблені кошти підуть на допомогу бійцям АТО.

 

.

 

 

Переглядів: 568 | Додав: Lesya | Рейтинг: 1.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz